Varsenerdijk kort dicht na kettingbotsing bij nieuwe ecoduct

Ommen – Een ongeval op de Varsenerdijk (N340) net buiten Ommen heeft vanmiddag voor kort maar hevig verkeershinder gezorgd. De kettingbotsing gebeurde net voor drie uur, tussen de Stouweweg en de Varsenerweg; precies onder het ecoduct Vlierbelten die nu wordt aangelegd. Drie auto’s die op de rijbaan richting Ommen reden kwamen met elkaar in botsing.

Met vereende krachten drukte de brandweer de auto’s uit de weg.

De inzittenden van alle voertuigen, waaronder ook een baby, zijn door het personeel van een ter plaatse gekomen ambulance gecontroleerd. Maar vervoer naar een ziekenhuis bleek niet nodig. Uiteindelijk zijn de betrokkenen meegegaan met de politie, om het invullen van schadeformulieren elders te voltooien. Voor de baby werd achter in een politieauto een kinderzitje geïnstalleerd.

De middelste auto kwam met de rechter voorkant tegen de fietsendrager achter op de voorste auto, wat bij beide behoorlijke schade veroorzaakte. Ook de achterste auto bleef niet ongeschonden. Met vereende krachten van de uitgerukte brandweervrijwilligers werden de voorste twee voertuigen uit de weg gedrukt. Alle voertuigen zijn uiteindelijk door bergingsbedrijf Autax uit Ommen afgevoerd.

Even geen geboeide achterin een politie auto, maar een kinderzitje.

Tijdens de nasleep van het ongeval was de rijbaan richting Ommen afgesloten, en een korte tijd de hele N340. Het verkeer kon om en om passeren via de noordelijke parallelweg. Deze is recent opnieuw ingericht als fietsstraat, maar de overlast voor hen leek minimaal. Tijdens de gehele afsluiting kwam het verkeer vanuit Dalfsen stil te staan, wat tot een file van rond de drie kilometer leidde. Ongeveer een half uur na het ongeval werd de weg weer vrijgegeven.