Uitslaande zolderbrand in rijtjeswoning Koolmeesstraat

Foto: Floris Kayim Fotografie

Ommen – In een rijtjeswoning aan de Koolmeesstraat heeft aan het einde van de middag een uitslaande zolderbrand plaatsgevonden. De hulpdiensten werden rond kwart over vijf opgeroepen, en schaalde enkele seconden later al op. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle. De hulpdiensten verschafte zichzelf toegang tot de aangrenzende woningen. “Er werd even gevreesd dat de brand was doorgeslagen naar naastgelegen woningen, maar na onderzoek bleek dit gelukkig niet het geval”, verteld Richard Meijer, voorlichter van de veiligheidsregio.

Vanaf het zolderraam van de naastliggende woning in het aangrenzende blok werden bluswerkzaamheden verricht. Een hoogwerker werd op de Nachtegaalstraat -aan de achterkant van de woning- opgesteld om sloopwerkzaamheden en nabluswerkzaamheden te verrichten.

De bewoners konden de woning tijdig verlaten en bleven ongedeerd. De woning zal voorlopig onbewoonbaar zijn, en is zwaar beschadigd. De Stichting Salvage, de hulpdienst van de gezamenlijke verzekeraars, ontfermt zich over de bewoners. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.