Twee vrouwen gewond bij forse aanrijding in Beerze

Beerze – Twee vrouwen zijn vanmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk in Beerze. Het ging kort voor vijf uur mis op de kruising van de Beerzerweg en de Nieuwe Hammerweg. Beide voertuigen reden op de Beerzerweg in de richting van Beerze. Een zwarte Fiat botste daar hard achter op een grijze Citroën. Volgens omstanders zou de bestuurder van de grijze auto gestopt zijn om verkeer van rechts -vanaf de Nieuwe Hammerweg- voor te laten. Maar of dit daadwerkelijk het geval was kon de politie vanmiddag nog niet bevestigen.

Omstanders verleenden eerste hulp na het ongeval. In de grijze auto zaten een vrouw en een jong kind. Dit jonge kind is door een voorbijganger opgevangen. De vrouw zat bij aankomst van de hulpdiensten nog in het voertuig. Na onderzoek door ambulancepersoneel kon ze met alle voorzichtigheid de auto uit worden geholpen, en hoefde de brandweer de vrouw niet te bevrijden.

Na een tijd ter plaatse te zijn behandeld is de vrouw per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd. Het jonge kind is door opa opgehaald. De bestuurster van de zwarte Fiat Panda werd eveneens door omstanders opgevangen. Na onderzoek door ambulancepersoneel is deze oudere vrouw ook meegegaan met de ambulance.

De klap was flink, en de auto’s stonden enkele tientallen meters van elkaar. In de linker achterband van de Citroën zat een afgescheurd deel van de kentekenplaat van de Fiat. En de hoedenplank van de Citroen lag -evenals een flinke lading glas- op de voorruit van de Fiat. Beide zwaar beschadigde voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Tijdens de nasleep van het ongeluk was de kruising afgesloten voor al het verkeer. Tot ongenoegen van een aantal fietsers. Nadat de hulpverlening was afgerond en alles vastgelegd werd door de politie kon het verkeer weer passeren.