Twee gewonden na slippartij op Hessenweg West

Ommen – Op het einde van de middag zijn twee personen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hessenweg West. Dit gebeurde toen de bestuurder van een blauwe Honda personenauto rond kwart voor zes de controle over zijn auto verloor. De bestuurder reed op de Hessenweg West vanaf de Balkerweg in de richting van de kruising met de Bossteeg. In een de bocht waar de Hessenweg West afbuigt van de N48 ging het mis. De bestuurder raakte volgens een getuige in een slip en probeerde dit tevergeefs te corrigeren. De auto botste met de linker achterzijde hard tegen een boom op de rand van een droge sloot, hierna tolde de auto en eindigde op de rechterzijde.

Bij aankomst van de hulpdiensten was de mannelijke bestuurder al uit het voertuig en werd opgevangen door een omstander die zijn nek stabiliseerde. Andere omstanders hielden de bestuurder deur van het voertuig open en stelde de nog vastzittende vrouwelijke passagier gerust. De vrouw is door de brandweer bevrijd uit het voertuig. De vrouw werd in de eerste ambulance opgevangen. Voor de man kwam een andere ambulance naar de plaats van het ongeval. Na een korte behandeling zijn beide gewonden per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Beiden spraken Pools.

De brandweer bevrijdde de nog vastzittende vrouwelijke passagier.
De brandweer bevrijdde de nog vastzittende vrouwelijke passagier.

Hoe de bestuurder de controle over zijn voertuig verloor is niet duidelijk. De verkeersongevallen analyse van de politie komt naar het plaats van het ongeval om hierna onderzoek te doen. Een bergingsbedrijf zal het zwaar beschadigde voertuig later afvoeren.

Het voertuig eindigde zwaar beschadigd op de rechter zijde.
Het voertuig eindigde zwaar beschadigd op de rechter zijde.