Twee gewonden bij ongeval in Dalmsholte; passagier loopt weg

Dalmsholte – Twee passagiers van een personenauto zijn op de avond van dinsdag 14 mei gewond geraakt bij een verkeersongeluk in Dalmsholte, een derde passagier liep weg van de plaats van het ongeval. Het ongeluk vond rond kwart over tien plaats aan de voet van de Lemelerberg. De bestuurder reed op de Ommerweg in noordelijke richting toen hij in de bocht waar de weg overgaat in de Dalmsholterdijk, ter hoogte van de kruising met de Oude Raalterweg, naast de weg terecht kwam. De blauwe Volkswagen Polo eindigde tegen een forse boom, en reed een bord van de Vechtdalkok en het ‘t Olde Manegepeerd plat.

Een voorbijkomende automobiliste stopte direct en verleende hulp aan de inzittenden van de auto. Op het moment van het ongeval zaten vijf personen in de auto. Eén van de passagiers is na het ongeval weggelopen. Waar deze persoon is gebleven is op het moment nog onduidelijk. De politie heeft in de omliggende omgeving gezocht en doet nu verder onderzoek. Het is onduidelijk waarom deze passagier is weggelopen van de plaats van het ongeval, maar de politie wil in ieder geval vast stellen dat hij niet gewond is geraakt.

Twee van de andere passagiers raakten zodanig gewond dat zij per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle zijn vervoerd. De andere passagier en de bestuurder gaan op eigen gelegenheid naar een huisartsenpost. Van de bestuurder van de auto is een blaas- en speekseltest afgenomen. De politie heeft de omgeving van de auto afgezet en de Verkeersongevallenanalyse dienst van de politie doet onderzoek op de plaats van het ongeval. Een bergingsbedrijf zal de fors beschadigde auto afvoeren.