Storm Eunice raast ook in Ommen; boom op woning en N36 dicht

Ommen – De storm Eunice heeft in de namiddag en avond ook in Ommen huisgehouden. De wegen liggen bezaaid met klein groen, en ook tal van bomen waren niet bestand tegen de harde wind. Die vielen meestal zonder gevolgen om, maar niet overal.

Aan de Stationsweg viel een flinke boom op een woning.

Aan de Stationsweg viel aan het eind van de middag een grote boom op een woning. De bewoners waren thuis, maar bleven ongedeerd. De schade aan de woning is wel fors. De brandweer heeft de situatie bekeken, maar kan er simpelweg niet veel aan doen. Een gespecialiseerd bedrijf zal zich erover moeten ontfermen als de wind is gaan liggen.

Enkele tientallen bomen vielen over de N36.

N36

Op de N36 tussen de Witte Paal en kruising Marinus de Bruin bij Mariƫnberg was het iets later raak. Op twee plekken -ongeveer een halve kilometer van elkaar- vielen in het dichtbeboste gebied enkele tientallen bomen om, en op de Rijksweg. Daarbij werden onder meer een personenauto en een vrachtwagen met koeien geraakt. Wonder boven wonder raakte niemand gewond.

Met de motorkettingzaag en vereende krachten werd de weg weer vrijgemaakt.

De onverwachte blokkades betekenden dat het verkeer vast kwam te staan. De luxewagens konden draaien, maar voor vrachtwagens was dat geen optie. Een vrachtwagenchauffeur wist met de kraan op zijn wagen enkele bomen weg te slepen, maar al gauw vielen er meer bomen om.

Een personenauto werd geraakt door een omvallende boom; de bestuurder bleef ongedeerd.

De brandweer heeft met de motorkettingzaag de vele bomen kleiner gezaagd, zodat de weg weer kon worden vrijgemaakt. Het vrachtverkeer dat vast was komen te staan kon toen, al was het soms wat passen en meten, de plek des onheils verlaten en verder rijden.

Veel bomen gingen als luciferboompjes om.

Dat het gevaar nog niet geweken was bleek later wel. Terwijl bergingsbedrijf Autax de beschadigde auto net had opgetakeld viel enkele meters van de bergingsauto en een politieauto een grote boom over de weg.

Maar ook dikke en meterslange bomen bleven niet gespaard.

Een gespecialiseerd bedrijf is begonnen met het opruimen van de resten, en het kappen van gevaarlijk staande bomen. Rijkswaterstaat heeft besloten dat de weg voorlopig dicht blijft, waarschijnlijk tot morgenochtend. Voordat de weg weer wordt geopend zal gecontroleerd worden of er niet nog meer bomen op omvallen staan.