Snel ingrijpen voorkomt erger bij trekker brand bij ’t Olde Manegepeerd in Dalmsholte

Foto: Niels Jansen

Dalmsholte – Snel ingrijpen heeft op de avond van vrijdag 8 mei erger voorkomen bij een brand in een trekker. Rond tien voor tien bleek er brand te zijn uitgebroken in een trekker op het terrein van Stichting ’t Olde Manegepeerd aan de Beukenlaan in Dalmsholte. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is vooralsnog onduidelijk, maar het staat vast dat snel ingrijpen erger heeft voorkomen.

Foto: Niels Jansen

Buurtbewoners kwamen massaal te hulp, en kwamen zelfs met een quad tuinslangen brengen. Door het deels blussen en nathouden van de naastgelegen stal kon overslag worden gekomen. In die bewuste stal, waar de trekker naast stond, worden uitgewerkte manegepaarden opgevangen; zij kunnen bij de stichting genieten van hun oude dag. Of er op het moment van de brand ook daadwerkelijk paarden in dat gedeelte stonden is onduidelijk.

Foto: Niels Jansen

De brand in de trekker was zo hevig dat ondanks de duister er grote rookwolken te zien waren vanuit de omgeving. De brandweer van Lemelerveld kwam met spoed ter plaatse om het vuur te doven. Rond tien uur werd de brandweer van Ommen ook nog opgeroepen, maar zij werden enkele minuten later weer afbesteld. De trekker kan als verloren worden beschouwd. Wat de verdere omvang van de schade is zal later blijken.

Foto: Niels Jansen