Scooterbestuurder gewond na botsing met pakketbezorger in Emsland

Ommen – Een scooterbestuurder is vanmiddag gewond geraakt bij een ongeval naast de Balkerweg net buiten de bebouwde kom van Ommen. Het samenkomen tussen de scooter en een bestelbusje vond rond kwart voor drie plaats, op de kruising met de Tussenweg.

Beide weggebruikers reden in de richting van Witharen. De pakketbezorger reed op de Balkerweg, en wou afslaan naar de Tussenweg. Daarbij werd het fietspad parallel aan de Balkerweg overgestoken.

De scooterrijder die op dat fietspad reed had voorrang, maar werd vermoedelijk over het hoofd gezien door de bestuurder van het busje. De scooterbestuurder kon de gele bestelbus niet ontwijken, en botste tegen de rechtervoorkant. De man raakte ten val, en is voor verdere controle per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd. De bestuurder van de bestelbus kwam met de schrik vrij.

De schade aan zowel de scooter als het busje was zodanig dat deze afgesleept moesten worden. Het postbedrijf gaat zich inzetten om de pakketjes alsnog op hun bestemming te krijgen.