Schoorsteenbrand in Ruyterstraat trekt veel bekijks

Ommen – Kort na half twaalf op de ochtend van maandag 26 februari zijn hulpdiensten uitgerukt naar de De Ruyterstraat in woonwijk De Strangen. Hier was brand ontstaan in een rookkanaal in de middelste schoorsteen van een twee-onder-een-kapwoning op de hoek van de kruising met de Piet Heinstraat. De brandweer van Ommen rukte uit met een tankautospuit en de tankwagen en kreeg hulp van de hoogwerker van het korps Hardenberg.

Rook

Er kwam rook uit ventilatie gaten rondom de schoorsteen midden op de woning. De brand woede aan de kant van de rechter woning. Na een aantal keer aanbellen bij de aangesloten linker woning kon de brandweer hier met een warmtecamera een controle uitvoeren, maar hier bleek geen warmte door te komen.

Na wat draai en keer werk kon de hoogwerker positie in nemen voor de woning en worden opgesteld. Voor de zekerheid werd een slang klaar gelegd. Van uit de hoogwerker werd door de brandweer loodwerk en een aantal dakpannen rondom de schoorsteen weggehaald. Van een daadwerkelijke brand bleek geen sprake meer te zijn. Al het losliggende materiaal werd meegenomen naar beneden zodat dit naar alsnog naar beneden kon vallen.

Woningstichting

Een medewerker van woningstichting De Veste kwam ter plaatse voor coördinatie met de hulpdiensten. De woningstichting gaat de schade aan het dak zo spoedig mogelijk herstellen. De bewoners waren op het moment van ontdekken thuis maar bleven ongedeerd. De inzet van de hulpdiensten trok veel bekijks.

De inzet van de hulpdiensten trok veel bekijks.
De inzet van de hulpdiensten trok veel bekijks.