Recent gekochte auto brandt uit op weg naar garage

Ommen – Een auto is vanmiddag volledig uitgebrand op de Coevorderweg in Ommen. De bestuurder was juist onderweg naar de garage toen het mis ging. Hij had de auto afgelopen april aangeschaft, en ervaarde sindsdien problemen met het navigatiesysteem. Het scherm viel telkens uit, en was al een keer vervangen.

Het probleem was er echter nog steeds. Vandaag was de eigenaar met de 8 jaar oude wagen onderweg naar het autobedrijf waar hij de auto vandaag exact vier maanden geleden kocht. Op het stuk weg vlakbij Zorgcentrum Oldenhaghen sloeg het noodlot rond het middaguur toe.

Tijdens het rijden, met nog zo’n anderhalve kilometer te gaan naar de garage, zette hij de auto langs de kant op een parkeerhaven. De bestuurder had idee dat er iets mis was onder het dashboard, maar kon eigenlijk niks ontdekken en reed weer door.

Zodra hij weer optrok bleek het toch inderdaad wel mis te zitten onder het dashboard. Er kwam namelijk rook tevoorschijn. Bij de volgende parkeerhaven, zo’n tweehonderd meter verderop, kon hij de auto opnieuw veilig aan de kant zetten.

De brandweer kwam met spoed naar de plek des onheils, maar ondanks het snelle blussen was de auto niet meer te redden. Tijdens de bluswerkzaamheden lag het verkeer op de Coevorderweg tijdelijk stil. Nadat de brandweer -voor zover dat lukte- de nog warme resten gesmolten plastic van het asfalt schraapte, en het wegdek had schoongespoten, kon er worden ingepakt en mocht het verkeer weer passeren. Een bergingsbedrijf zal de verwoeste Citroën DS3 afvoeren.