Porsche vliegt uit bocht op Dommelerdijk, bestuurster heeft engeltje op schouder

Dalfsen – Een automobiliste heeft vanmiddag een engeltje op haar schouder gehad bij een ongeluk op de Dommelerdijk tussen Nieuwleusen en Oudleusen. De auto was net opgehaald bij een garagebedrijf in Nieuwleusen, toen ze richting Oudleusen reed. Vlak voor de Kringsloot-West werd de bocht naar links gemist, kwam de wagen naast de weg, en botste op een boom.

Ondanks de flinke klap bleef de jonge vrouw wonderbaarlijk genoeg vrijwel ongedeerd. De bestuurster kon zelf uit de auto klimmen, en werd opgevangen door voorbijgangers en omwonenden. Ze is gecontroleerd door een ambulanceverpleegkundige, maar naast wat zere plekken bleek er geen noemenswaardig letsel, en vervoer naar een ziekenhuis was dan ook niet nodig.

De auto kwam er minder goed van af. De Porsche 911 3.6 Carrera uit 2005, destijds zo’n 130.000 euro waard, raakte zwaar beschadigd. De bolide is door een berger omhoog getakeld en afgevoerd. De eigenaar had de auto nog geen jaar op naam staan, maar deze zal nu naar alle waarschijnlijkheid total loss zijn. Tijdens de nasleep en de berging was er wat hinder voor het verkeer, maar er ontstonden geen noemenswaardige opstoppingen.