Politie schrikt van groot aantal appende en bellende automobilisten bij verkeerscontrole op N36

Ommen – Verschillende automobilisten hebben zich gisteren flink misdragen op de provinciale N36. Bij een verkeerscontrole van de politie op het stuk tussen de Witte Paal en de N48 op het niet-handsfree bellen en appen werden er zoveel overtreders betrapt dat de politie niet iedereen kon bekeuren. De controle was opgezet door een aantal agenten van de politie van Ommen en Dalfsen.

Tot hun schrik zagen ze in de anderhalf uur tijd dat de controle duurde 26 bestuurders hun telefoon gebruiken achter het stuur. In verband met de capaciteit van de ad-hoc opgezette controle konden er slechts zes bekeuringen worden uitgeschreven, waarbij uiteraard rekening werd gehouden met de anderhalve meter afstand en de veiligheid van de agenten en de burgers.

De agenten schrijven op social media geschrokken te zijn van het hoge aantal bellers en appers. “Mensen, laat die telefoon voor wat het is als je in de auto rijdt”, is het advies. “Voor je het weet veroorzaak je, of ben je betrokken bij een ongeval waarvan de gevolgen niet te overzien zijn!” De politie zal vaker dergelijke controles gaan uitvoeren. “Wij zullen in de komende tijd de intentie van dit soort controles opvoeren omdat het klaarblijkelijk nodig is.”

Tijdens de controle werd een agent bedankt door middel van het opsteken van de middelvinger. “Mensen wij staan hier om de veiligheid te vergroten op de wegen waar jullie rijden!”