Politie schrijft meer dan 100 bekeuringen tijdens paar uur controle op N36

Ommen – De politie uit het Vechtdal heeft samen met de collega’s van het Team Verkeer afgelopen donderdag gecontroleerd op de verkeersveiligheid op en rondom de N36. Dit werd zowel herkenbaar als onherkenbaar gedaan op het gedeelte tussen de rotonde Witte Paal en de rotonde N36/N48 bij Ommen. In totaal werden er binnen de paar uur die de controle duurde maar liefst 102 bekeuringen uitgeschreven.

Zeker 35 automobilisten werden bekeurd voor het vasthouden van een mobiele telefoon. “Opvallend blijft het aantal automobilisten dat een mobiele telefoon vasthoudt tijdens het rijden”, aldus de politie Ommen op social media. Ook werd er bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en het inhalen over de doorgetrokken streep. Er is ook geschreven voor te gladde banden, en het geen of niet goed zichtbaar hebben van de kentekenplaten.

Tijdens de controle werden ook automobilisten betrapt op het overschrijden van de maximumsnelheid. Twee daarvan maakten het zo bont dat hun rijbewijs is ingevorderd. Tevens zijn automobilisten betrapt met een verlopen rijbewijs, of het helemaal niet kunnen tonen van het rijbewijs. Eén bestuurder is met de mobiele test positief getest op drugs. Bloedonderzoek moet uitwijzen of de uitslag boven de gestelde grens is.