Oversteken N348 bij Vilsteren eindigt in harde klap; beknelde vrouw door brandweer uit auto bevrijd

Vilsteren – Een flinke klap vanmiddag op de Deventerweg (N348) tussen Ommen en Lemelerveld. Kort voor één uur ging het mis toen een automobiliste die vanaf Ommen kwam bij de parkeerplaats nabij Jongerencamping Dennenoord de weg overstak.

Daarbij werd een uit de richting van Lemelerveld komende auto klaarblijkelijk over het hoofd gezien. De bestuurster begon de oversteekactie, en kon vervolgens niet meer worden ontweken door de automobilist op de hoofdrijbaan.

De Volkswagen Polo van de vrouw werd vol in de rechterflank geraakt, waarna beide auto’s aan de oostkant van de weg in de berm terecht kwamen. Beide auto’s kwamen uiteindelijk in de sloot tot stilstand. De Toyota tegen een boom, en de Polo met de bestuurders kant tegen de slootkant.

De Toyota bestuurder kon zelf uitstappen. Maar de positie van de Volkswagen maakte dat het lastig was voor de hulpdiensten om de bestuurster uit de auto te helpen.

Nadat de auto met behulp van blokken werd gestabiliseerd, klom een ambulanceverpleegkundige door een raam het voertuig in. De brandweer verwijderde met hydraulisch redgereedschap ondertussen beide deuren en de tussenstijl aan de bereikbare kant van de auto. Met een rugplank en vereende menskracht kon de vrouw uit de auto worden getild.

Na kort ter plaatse te zijn behandeld is ze per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Ook de bestuurder van de Toyota is voor controle naar dat ziekenhuis vervoerd.

Tijdens de hulpverlening was de weg en de oversteek tijdelijk volledig afgesloten. Verkeer dat vanaf Ommen kwam kon in beginsel wel passeren via de naastgelegen parkeerplaats.

Na een tijdje werd ook het verkeer vanaf Lemelerveld over de parkeerplaats gestuurd, om-en-om begeleid door de politie. De verkeershinder op de drukke doorgaande weg bleef daardoor relatief beperkt. Beide zwaar beschadigde auto’s zijn door Bergingsbedrijf Autax uit de sloot getakeld en afgevoerd.