Oudere vrouw en man gewond bij botsing op Tolhuisweg

Dalfsen – Rond twintig over tien vanavond heeft een verkeersongeval plaatsgevonden op de Tolhuisweg tussen Vilsteren en Dalfsen. Tussen de kruising met de Venneweg en speeltuin Madrid botsten twee personenauto’s met elkaars linker voorzijden op elkaar. Eén van de voertuigen raakte na de botsing in een slip, botste tegen een slootwand en kwam op het dak tot stilstand in de droogstaande sloot aan de noordelijke zijde naast de Tolhuisweg.

Ook het andere voertuig, een stationwagen met een Pools kenteken, eindigde op de kant van dezelfde sloot. Het voertuig met Pools kenteken reed in de richting van Dalfsen terwijl het andere voertuig uit die richting kwam. Het voertuig wat op de kop in de sloot eindigde werd bestuurd door een vrouw op leeftijd, het Poolse voertuig werd bestuurd door een jonge man. In het Poolse voertuig zaten ook twee dames.

Beide bestuurders zijn ter plaatse behandeld in respectievelijke ambulances en beiden zijn later per ambulance naar de Isala klinieken in Zwolle vervoerd. Ook de twee dames die in het Poolse voertuig zaten zijn meegereden in de ambulance, hun bleven fysiek ongedeerd maar zullen wel wat blauwe plekken en spierpijn overhouden aan het ongeval.

Eerste hulp

Omstanders verleende direct na het ongeval eerste hulp aan de slachtoffers. Er was op het moment van het ongeval veel verkeer op de Tolhuisweg door het wisselen van de dienst van arbeiders bij het Albert Heijn distributiecentrum in Zwolle. Een aantal mensen bekommerde zich om de vrouw die in de op de kop liggende auto vast zat terwijl een bestuurder zijn auto met de koplampen in de richting van de sloot zette zodat de donkere sloot verlicht werd. Andere omstanders vingen de man die de Poolse auto bestuurde samen met de andere inzittenden van dat voertuig op.