Opnieuw brandt chalet uit op Camping ‘t Voshuus in Giethmen

Giethmen – Alweer is een chalet op Camping ’t Voshuus aan de Dalmsholterweg in Giethmen in vlammen opgegaan. De brand werd kort voor vier uur ontdekt, in de vroege uren van woensdag 23 maart. Net zoals bij de vorige keren was het weer raak op het achterste veld van de camping.

Bij aankomst van de brandweer was de brand uitslaand in de achterste helft van het chalet. De brandweer wist het vuur snel te bedwingen; maar het bouwwerk is verwoest. Er was op het moment van uitbreken niemand aanwezig in het chalet. Volgens andere bewoners van het veld waren de laatste huurders in de afgelopen paar dagen vertrokken.

Hoewel de exacte oorzaak van de brand nog zal moeten blijken, is brandstichting zeker niet uitgesloten. In de nacht van 30 november 2021 raakte twee chalets verderop een hagelnieuw verblijf zwaar beschadigd bij een brand. En amper een jaar daarvoor -op 8 oktober 2020- ging achter op datzelfde veld ook een chalet in vlammen op. Al deze branden werden rond hetzelfde tijdstip ontdekt.

Afgelopen negen maart brandde kort na twee uur in de nacht een auto uit op de camping. Dat gebeurde op het zandpad dat de verschillende parkeerterreinen verbindt.