Opnieuw auto in greppel na botsing op zelfde kruising in Arriën, vijf mensen naar ziekenhuis

Arriën – Vanmiddag heeft er kort voor twee uur opnieuw een ongeval plaatsgevonden op een kruising in Arriën; precies dezelfde kruising als waar het twee dagen geleden ook al misging. Op het samenkomen van de Arriërveldsweg met de Brinkweg en Otmansweg botsten op eenzelfde manier twee auto’s met elkaar. De bestuurder van een Volkswagen Polo die op de Arriërveldsweg richting het zuiden reed kwam op de kruising in botsing met een voor hem van rechts komende Nissan.

Die Nissan, met daarachter een caravan, reed de kruising op vanaf de Otmansweg. De trekkende auto werd op het linker voorwiel geraakt door de Polo, waarna de laatstgenoemde tegen dezelfde slootwand van de naastgelegen greppel tot stilstand kwam als donderdag. De bestuurder was de enige inzittende van de Volkswagen. In de Nissan zaten een moeder, vader en hun twee kinderen.

Voorbijgangers en omwonenden verleenden eerste hulp, en drie ambulances kwamen met spoed naar de plek van het ongeval. Alle vijf betrokkenen zijn uiteindelijk voor verdere controle per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd; van ernstige letsels is voor zover bekend geen sprake.

De caravan liep op het oog geen schade op, maar beide auto’s zijn naar alle waarschijnlijkheid wel total loss. Bergingsbedrijf Autax heeft alle voertuigen afgevoerd. Tijdens de nasleep van het ongeval was het doorgaande verkeer op de kruising afgesloten.