Negen gewonden bij dubbele frontale aanrijding op N36 bij Beerze

Beerze – Bij een ongeluk op de N36 in Beerze zijn vanmiddag meerdere gewonden gevallen. In totaal vier voertuigen kwamen rond half vier iets ten zuiden van de kruising Marinus de Bruin bij Mariënberg met elkaar in botsing. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk, maar met enkele tientallen meters er tussen zijn op twee plekken een personenauto en bestelbus frontaal op elkaar gebotst.

Dit met een flinke ravage tot gevolg. Achter een van de betrokken bestelbussen werd een aanhanger getrokken, waar een deel van de lading van op het wegdek terecht is gekomen. De brandweer heeft meerdere personen uit de betrokken voertuigen bevrijd met hydraulisch redgereedschap. In totaal raakten negen personen gewond bij het ongeval.

Twee van hen zijn er ernstig aan toe, en met spoed naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Een derde persoon raakte minder ernstig gewond, en is per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd. De zes andere personen – waarvan drie kinderen – raakten licht gewond en zijn naar de ziekenhuizen in Almelo en Enschede vervoerd.

Hoe het opmerkelijke ongeval heeft kunnen gebeuren wordt onderzocht door de afdeling verkeer van de forensische opsporing van de politie. Op het moment van het ongeval was er van winterse neerslag of gladde wegomstandigheden voor zover bekend geen sprake.

In verband met het onderzoek, de berging en het reinigen van het wegdek is de N36 tussen de kruising Marinus de Bruin bij Mariënberg en Westerhaar-Vriezenveensewijk afgesloten.

Vanaf de Witte Paal in zuidelijke richting is de weg ook dicht. Rijkswaterstaat verwacht dat de afsluiting nog zeker tot 20:00 vanavond zal duren. Het verkeer wordt lokaal omgeleid.