Mountainbiker ernstig gewond na val in bos bij Diffelen

Diffelen – Een mountainbiker is vanmiddag ernstig gewond geraakt in een bos bij Diffelen. De fietser kwam kort voor vier uur ten val op de MTB-Route Hardenberg, in het bos van boswachterij Hardenberg. Het ging mis in een scherpe bocht in het pad in een perceel op de hoek van de Landsweg en de Onderveldsweg.

De man kwam daar vermoedelijk met zijn voorwiel in een van de afwateringsgaten vlak naast het pad. De man vloog daardoor over zijn stuur en kwam hard ten val. Een andere mountainbiker die achteropkwam verleende direct hulp. En leidde uiteindelijk de gealarmeerde hulpdiensten naar de gewonde fietser.

Het Mobiel Medisch Team van het UMCG werd ondertussen per traumahelikopter ingevlogen. Deze helikopter landde buiten het bosgebied, en het team werd door de politie naar de plek van het ongeval gebracht. De man heeft vermoedelijk rug/nek letsel opgelopen, en werd volledig geïmmobiliseerd door de hulpdiensten.

De man is vervolgens de brancard opgetild, die vervolgens door de brandweer over het smalle pad naar de ambulance zo’n honderd meter verderop werd getild. Na daar nog kort verder te zijn behandeld is de ambulance ruim een uur na de valpartij vertrokken vanuit het bosgebied.

De ambulance reed via de Landsweg naar de N36. Daar werd het verkeer door de politie stilgezet, zodat de ambulance rustig en veilig de weg op kon rijden. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd.

De man was samen met zijn dochter aan het fietsen; zij is samen met de fietsen opgehaald door een familielid.