Motorrijder ontdekt voertuig te water naast N48

Ommen – Kort na elf uur op de avond van vrijdag 20 april is een automobilist de controle over zijn voertuig verloren en op de kant van een brede sloot naast de N48 bij Ommen geëindigd. Door een nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder de controle toen hij richting Hoogeveen reed. Dit gebeurde tussen de rotonde met de N36 en de viaduct van De Haar. Het voertuig raakte in een slip, vloog over de sloot waar het op de wand botste, tolde via het weiland weer terug richting de sloot waar het op de kop op dezelfde sloot wand eindigde.

Met wat acrobatische kunsten kon één van de bergers het voertuig aan de kraan bevestigen.
Met wat acrobatische kunsten kon één van de bergers het voertuig aan de kraan bevestigen.

Een motorrijder die op de N48 reed dacht lichten te zien in de sloot en stopte. Een automobilist werd staande gehouden om met de koplampen in de sloot te schijnen waar de auto werd ontdekt. In het voertuig zaten twee jonge mannen. Een van hen was de ander op dat moment net uit de auto aan het helpen. Beide jongens konden met behulp van gestopte passanten met een nat pak op de wal komen. De jongens zijn naar de ziekenhuizen in Zwolle en Hoogeveen vervoerd nadat ze beiden in een ambulance werden behandeld op de plaats van het ongeval. Een van de jongens heeft mogelijk rug letsel.

Ommerkanaal

Aanvankelijk was voor de hulpdiensten niet duidelijk waar het ongeval had plaatsgevonden. De eerste gemelde locatie voor de hulpdiensten was het Ommerkanaal maar hier werd niks aangetroffen na zoeken op meerdere locaties. Even later kwam het bericht dat het ongeval naast de “grote weg” had plaatsgevonden. Hoe het kon dat de hulpdiensten een verkeerde locatie doorkregen is niet duidelijk, de melder vertelde dat ze het nooit over het Ommerkanaal had gehad.

Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse en kon het voertuig met wat acrobatische kunsten van één van de bergers weer op het droge krijgen.