Motorrijder gewond na klap tegen twee auto’s op Schurinkstraat

Ommen – Een motorrijder is vanmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Schurinkstraat in Ommen. Het ging daar rond kwart voor één mis ter hoogte van de Lidl supermarkt. Een automobilist reed op de bewuste straat in de richting van de Vecht, en wilde naar rechts afslaan de parkeerplaats voor kringloopwinkel De Tweede Ronde op. Een achteropkomende motorrijder kon de auto niet ontwijken, en raakte de rechtervoorkant van de Chevrolet.

Enkele getuigen vertelden dat de motorrijder de bewuste auto rechts aan het inhalen was, toen deze ging afslaan. Maar of dat daadwerkelijk het geval is geweest zal verder politieonderzoek moeten uitwijzen. Na het contact met de eerste auto eindigde de motorfiets en de bestuurder tegen een geparkeerde BMW. De motorrijder raakte gewond, en is per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd.

De schade aan alle betrokken voertuigen getuigd dat de klap fors moet zijn geweest. Het frame van de KTM Super Duke R is bij de stuurstang afgebroken, en de voorvelg is vervormd. Ook bij de betrokken auto’s is de schade substantieel. Bergingsbedrijf Autax heeft de voertuigen afgevoerd.