Motorrijder gewond na glijpartij in bocht bij Steile Oever

Ommen – Een motorrijder is vanmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval tussen Ommen en Den Ham. Twee motorrijders reden vanmiddag rond kwart voor twee op de Hammerweg (N341) vanaf Den Ham in de richting van Ommen. In een bocht aan het einde van een lang recht stuk ging één van de motorrijders onderuit. Mogelijk schatte hij deze eerste bocht nabij de Steile Oever verkeerd in. Op het wegdek is aan de sporen te zien dat hij al remmend de bocht in ging. De motorrijder ging onderuit en gleed exact bij hectometerpaal 1.2 tegen de vangrail aan. Voorbijgangers stopten massaal en waarschuwden het verkeer voor de blinde bocht.

De extra bescherming, die onder de vangrail is aangebracht, heeft ernstiger letsel voorkomen. De man kon zelf in de ambulance stappen. Hij is op een rustige plek door het ambulancepersoneel onderzocht, die uiteindelijk besloot hem toch naar het ziekenhuis in Zwolle te vervoeren. Volgens zijn maatje had hij onder andere wat last van druk op de borst.

De bijna 30 jaar oude Suzuki GSX lijkt er op het oog ook relatief goed vanaf te zijn gekomen. Het windscherm is gebarsten, er zitten wat schaafplekken op de kuip, en de voetsteun bij de achterrem is afgebroken. Een politieagent controleerde de motor en deze bleek nog te lopen en te rollen. De vader van het slachtoffer zal de motorfiets komen ophalen. Het verkeer werd door de politie voorbij het ongeval geleid, en ondervond weinig hinder.