Motorrijder gewond na flinke klapper in Beerze bij uitwijken voor ree

Beerze – Een motorrijder is vanavond gewond geraakt bij een ongeval op de Beerzerweg in Beerze. De man reed rond kwart voor tien op die weg in de richting van Ommen toen het mis ging. In een bocht naar rechts tussen de Gemoelaksweg en de Nieuwe Hammerweg dook een ree op. Bij de -voor zover bekend succesvolle- uitwijkpoging kwam de motorfiets naast de weg. De berm loopt op die plek iets af, en de motor botste tegen een boom aldaar.

De klap was daarbij zo stevig dat een deel van een struik onderaan die boom werd weggerukt. De motorrijder klaagde onder meer over pijn aan zijn been en arm. Uiteindelijk is zijn arm ter plekke gespalkt. Daarna hebben de hulpverleners de man met een rugplank de weg opdragen. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.

Tijdens de hulpverlening was de Beerzerweg tijdelijk voor al het verkeer afgesloten. Ook het naastgelegen fietspad, dat veel door toeristen wordt gebruikt, was tijdelijk dicht. Nadat de ambulance was vertrokken werd de weg weer vrij gemaakt door de politie. Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde Yamaha motorfiets geborgen.