Motorrijder gewond na botsing met auto op Beerzerweg

Ommen – Een motorrijder is aan het begin van de middag gewond geraakt bij een ongeval op de Beerzerweg in Ommen. Het ongeval vond rond half twee plaats tussen de Junnerweg en de Nieuwe Hammerweg. Een automobilist die in de richting van Beerze reed wou hier op een drempel afslaan naar een zandweg richting de Dieselweg. Op dat moment werd de auto ingehaald door een motorrijder die in dezelfde richting reed. De motorrijder kon de auto niet meer ontwijken, en botste op de linker voorkant van de zilveren Mercedes-Benz. De motorfiets eindigde, na een lantaarnpaal te hebben getoucheerd, in een droogstaande sloot naast de weg. De motorrijder kwam terecht op het wegdek.

Voorbijgangers, waaronder ook andere motorrijders, stopten om eerste hulp te verlenen aan de motorrijder. Een ambulance kwam met spoed naar de plaats van het ongeval, en het personeel daarvan nam de zorg over. De man raakte gewond, en liep in ieder geval beenletsel op. Hij is na kort ter plaatse te zijn behandeld per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd.

De inzittenden van de auto, een man en vrouw, bleven ongedeerd. De vijf jaar oude sedan raakte licht beschadigd. De Harley-Davidson motorfiets liep forsere schade op, en is door een bergingsbedrijf afgevoerd. Tijdens de hulpverlening was de Beerzerweg tijdelijk volledig gestremd. Dit leidde met het vele vakantieverkeer al snel tot behoorlijke rijen. Nadat de motorrijder was afgevoerd heeft de politie het verkeer voorbij het ongeval geleid.