Motorrijder gewond na aanrijding in bocht Beerzerweg

Beerze – Een motorrijder is vanochtend gewond geraakt op de Beerzerweg in Beerze. Dat gebeurde rond half elf in een bocht vlak bij de Gemoelaksweg, toen de motorrijder in aanrijding kwam met een tegemoetkomende auto.

De motorrijder kon de bocht vermoedelijk niet halen, en raakte te ver op de tegemoetkomende weghelft. De automobilist probeerde te ontwijken, maar er kon niet worden voorkomen dat beiden elkaar schampten, en de motorrijder op de grond belandde.

Voorbijgangers en de twee andere motorrijders in het groepje verleenden eerste hulp in afwachting van de hulpdiensten. De man is uiteindelijk per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd. Er wordt vermoed dat hij zijn bovenarm heeft gebroken. De rest van de betrokkenen bleven ongedeerd.

Tijdens de nasleep van het ongeval was de Beerzerweg zelf tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer, maar via het naastgelegen fietspad kon wel worden gepasseerd. De auto liep behoorlijke schade op. Maar nadat de bestuurders spiegel weer provisorisch was bevestigd kon de weg worden vervolgd.

De motorfiets, een Honda Sport CBR 1000RR Fireblade, liep op het oog slechts cosmetische schade op. Bergingsbedrijf Autax uit Ommen heeft de motorfiets afgevoerd. De andere motorrijders konden hun weg vervolgen.