Motorrijder gewond bij ongeluk in Vennenberg

Vennenberg – Een motorrijder is vanmiddag gewond geraakt bij ongeval in de buurtschap Vennenberg, tussen Dalmsholte en Rechteren. Dat gebeurde rond kwart over twee, op de kruising van de Schaapskooiweg en de Vlierhoekweg/Vennenbergweg. De motorrijder reed op de Vlierhoekweg richting het zuiden. Op de kruising met de Schaapskooiweg kwam hij in botsing met een auto die richting Rechteren reed. De motor raakte de auto op de rechter achterhoek.

De motorrijder reed samen met een bevriende collega motorrijder. De bestuurster van de auto zag de betrokken motorrijder, die vooropreed, vermoedelijk over het hoofd. De motorrijder viel na het samenkomen met de auto midden op de kruising. Voorbijgangers verleenden eerste hulp in afwachting van de hulpdiensten. Een nabijgelegen picknick tafel bood plaats om bij te komen.

Volgens enkele getuigen verloor de motorrijder na de botsing enkele keren het bewustzijn. Hij had in ieder geval ook licht hoofdletsel. De man is voor de zekerheid met een ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd voor een verdere controle. De betrokken personenauto raakte licht beschadigd, en de bestuurster kon haar weg vervolgen.

De motorfiets, een nagenoeg nieuwe Triumph All-Road Tiger, liep op het oog enkel cosmetische schade op. Een bergingsbedrijf heeft de motorfiets afgevoerd. Tijdens de nasleep van het ongeval was de kruising tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Een verkeerspecialist van de politie heeft de situatie vastgelegd.