Motorrijder ernstig gewond na glijpartij in bocht bij Eerde, motor eindigt verderop in bos

Eerde – Een motorrijder is vanmiddag gewond geraakt bij een ongeval in Eerde. De jonge man reed op de Hammerweg (N341) in de richting van Den Ham. In de bocht ter hoogte van de Eerderveldweg ging hij onderuit. Hoe dit precies heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. De man gleed van de weg af en eindigde in de berm. Hij droeg een motorpak en helm, maar deed die laatstgenoemde zelf af voordat de hulpdiensten arriveerden. De man klaagde onder meer over een pijnlijke en stijve nek, en schreeuwde het uit van de pijn.

Voorbijgangers verleenden direct eerste hulp, en stabiliseerden de nek van het slachtoffer. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en hebben de man verder gestabiliseerd. Hij is uiteindelijk met een schepbrancard de brancard opgetild, en met spoed naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. Tijdens de hulpverlening was de rijbaan richting Ommen tijdelijk afgesloten. De politie begeleide het verkeer voorbij het ongeval.

De motorfiets, een 129 PK sterke Yamaha YZF-R6, gleed net zoals zijn bestuurder van de weg af; mogelijk raakte deze daarbij een boom. De motor kwam daarna in de berm, waarbij allerlei onderdelen afbraken, en ook de achterzijde niet gespaard bleef. Het wrak vloog vervolgens een naastgelegen fietspad over alvorens tientallen meters voorbij de bocht tot stilstand te komen in het naastgelegen bos. Een bergingsbedrijf zal de motor afvoeren, en de verspreide stukken bij elkaar zoeken.