Minivan met 6 kinderen slaat meerdere keren over de kop op N48

Ommen – Een flink ongeluk vanavond op de N48 tussen Ommen en Balkbrug. Een grote familiewagen kwam in de berm terecht, en sloeg daarna meerdere keren over de kop. De bestuurder reed in de richting van Ommen toen het rond kwart voor zeven misging op het stuk weg tussen de oude oversteek van de Maatschappijwijk en de viaduct van De Haar.

De wagen nam in de rol ook het verkeersbord dat de gemeentegrens met Hardenberg aangeeft mee. De Dacia kwam op de wielen terecht, en voorbijgangers verleenden direct eerste hulp.

De hulpdiensten rukten uit en namen de zorg over. In de auto zaten een man en vrouw met zes kinderen, de jongste daarvan nog in een autostoel. Alle acht zijn ter plaatse controleert door ambulancepersoneel, en daarna voor verder onderzoek per ambulances naar een ziekenhuis vervoerd. Van ernstige letsels lijkt in ieder geval geen sprake te zijn.

Tijdens de hulpverlening kon het verkeer om en om passeren. Omdat al snel duidelijk was wat er gebeurd was kon het bergen van de auto snel beginnen. Tijdens de bergingswerkzaamheden was de weg tijdelijk volledig afgesloten. De twee jaar oude Dacia Lodgy, die volgens het RDW overigens slechts 7 zitplaatsen heeft, is volledig verwoest.

Om te voorkomen dat het wegdek beschadigd raakte heeft de brandweer de verwrongen en voor een achterband vastzittende uitlaat verwijderd. Rond half acht werd de weg weer vrijgegeven.