Meisje (16) zeer ernstig gewond na aanrijding met auto bij Witharen

Witharen – Een jonge fietsster is vanmiddag ernstig gewond geraakt bij een ongeval ten oosten van Witharen. Het ging daar rond kwart voor twee vanmiddag mis op De Haar. Op de plek waar de Verlengde Grensweg uitkomt op deze weg werd de fietsster geschept door een auto. Die auto reedt op De Haar, in de richting van de Balkerweg. De jongedame kwam op de fiets vanuit de Verlengde Grensweg uit op De Haar.

Ze werd daar door de rechterkant van de auto geraakt, en kwam vervolgens hard ten val op het wegdek. Een tegemoetkomende automobilist zag het ongeval gebeuren en stopte direct om eerste hulp te verlenen. Het meisje raakte zeer ernstig gewond, en heeft mogelijk een neurotrauma.

Diverse hulpdiensten kwamen met spoed naar de plaats van het ongeval, waaronder twee ambulances. Een mobiel medisch team van het UMCG werd per traumahelikopter ingevlogen. Het slachtoffer is een 16-jarig meisje die woonachtig is in de gemeente Ommen.

Nadat het slachtoffer werd gestabiliseerd is ze met spoed per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De arts van het mobiel medisch team reed mee in de ambulance, en is later door de helikopter weer opgehaald.

De schade aan de Opel is relatief beperkt, maar in het kader van het ongeval wel substantieel. De bestuurster van de auto is een 26-jarige vrouw die eveneens in Ommen woont; zij bleef fysiek ongedeerd. De fiets van het meisje raakte ernstig beschadigd; de voorvork brak af onder het stuur.

Hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden, en of er wel of niet sprake was van een voorrangsituatie, wordt onderzocht door Verkeersongevallenanalyse dienst van de politie. Tijdens de nasleep van het ongeval was een deel van De Haar afgesloten voor al het verkeer.