Meerdere gewonden bij ongeval op N36, weg na vier uur weer vrijgegeven

Arriën – Meerdere personen zijn vanmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de N36 in Arriën. Het ongeluk gebeurde kort na het middaguur, onder het viaduct van de Arriërveldsweg. Een donkerkleurige Opel personenauto die vanaf Ommen in de richting van de Witte Paal reed kwam ter hoogte van dat viaduct frontaal in botsing met een tegemoetkomende bestelauto.

De bestuurster van een kleine Chevrolet die achter de Opel reed kon haar voorganger niet ontwijken, en botste met de rechterkant tegen de linker achterhoek van de Opel. Volgens een automobilist die het ongeluk voor zich zag gebeuren kwam de betrokken bestelauto vrij plots op de verkeerde weghelft terecht, met het samenkomen van de auto’s tussen de vangrails tot gevolg.

De hulpdiensten kwamen in grote getalen naar de plek van het ongeval, waaronder ook vier ambulances. Een traumahelikopter ging eveneens onderweg vanaf Nijmegen, maar kon net voorbij Deventer weer omdraaien. In de auto die zowel door de bestelbus als de achteropkomende auto in botsing kwam zaten vier inzittenden.

Zij werden met alle voorzichtigheid uit het voertuig geholpen, en zijn vervolgens allemaal per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Wat de ernst van de letsels betreft is niet bekend. Eén van de inzittenden kon zelf naar een ambulance lopen, maar twee van de ambulances vertrokken wel met spoed.

De bestuurder van de bestelauto liep enkel lichte verwondingen op, en kon ter plaatse worden behandeld. De twee vrouwen in de Chevrolet kwamen ondanks de forse schade aan hun voertuig met de schrik vrij. De weg raakte door het ongeval geblokkeerd, en tijdens de hulpverlening en nasleep werd de weg tussen de rotonde bij de Witte Paal en Ommerkanaal afgesloten.

Verkeer dat stil kwam te staan op de N36 kon draaien, maar dat koste verschillende combinaties wel de nodige moeite. Caravans werden afgekoppeld om ze met de handen om te draaien. Sommige vrachtwagenchauffeurs hebben uren gewacht, terwijl anderen kilometers achteruit besloten te rijden.

De afdeling verkeer van de Forensische Opsporing van de politie heeft ter plekke onderzoek gedaan. De voertuigen zijn afgevoerd door een bergingsbedrijf, en de weg is gereinigd door een aannemer.

In eerste instantie verwachte Rijkswaterstaat dat de doorgaande weg rond drie uur vanmiddag weer kon worden geopend, maar dat gebeurde uiteindelijk pas rond kwart over vier; zo’n vier uur na het ongeval.