Man gewond nadat schoorsteen omvalt bij asbestsanering in Den Ham

Den Ham – Een man is vanmorgen kort voor elf uur gewond geraakt bij werkzaamheden in een pand aan de Brink in Den Ham. De man was asbest aan het saneren in een oud pand toen een schoorsteen door een nog onbekende oorzaak omviel, en op hem terecht kwam.

Het gaat om een ZZP’er die aan het werk was voor Ardesch Sloopwerken uit Kloosterhaar. Alle hulpdiensten kwamen ter plaatse, waaronder een Duits traumateam dat per helikopter arriveerde. De hulpdiensten zijn door het asbestsaneringsbedrijf voorzien van de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen, waaronder de speciale adembescherming, zodat zij veilig konden werken in het gebouw.

Het slachtoffer is met behulp van een ladderwagen van de brandweer uit het gebouw getild. Na grondig te zijn afgespoeld door de brandweer is het slachtoffer naar de traumahelikopter gebracht, die geland was op het parkeerterrein achter het hervormd centrum De Rank. Het slachtoffer is hier in de helikopter getild, welke hem naar het ziekenhuis in Enschede heeft vervoerd.