Man gewond na flinke botsing tegen handwegwijzer paal bij rotonde N340 in Varsen

Varsen – Een automobilist is vanmorgen tegen een handwegwijzer paal gebotst in Varsen. De man reed rond kwart over elf op de binnenste rijstrook van de rotonde in de N340 aldaar. Bij de afslag naar Dalfsen schrok hij van een voertuig op de buitenste rijstrook. Een reactie op dat schrikken had als gevolg dat hij links naast de afslag terecht kwam, en tegen de paal botste.

Het stevig stuk wegmeubilair gaf weinig mee, en de klap was dan ook fors. De man is voor verdere controle per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De Volkswagen Passat raakte flink beschadigd, en zal total loss zijn. De auto is door bergingsbedrijf Autax van de lantaarnpaal getrokken en afgevoerd.

Tijdens de nasleep van het ongeluk waren de binnenste rijstrook van de rotonde en de rijstroken aangrenzend aan de middenberm afgesloten. Niet alle weggebruikers begrepen dat een rondje extra ze op de buitenste rijstrook zou brengen, maar grote verkeershinder bleef uit.

De provincie Overijssel is de beheerder van de weg, en gaat met een hoogwerker bekijken of de schade aan de lantaarnpaal zodanig is dat er direct actie moet worden ondernomen. Behalve dat de paal scheef staat en gebogen is, is één van de lantaarns boven in de paal is naar beneden gevallen. Loshangende delen van de handwegwijzers zullen in ieder geval weer veilig moeten worden gemaakt.

Om deze reden is één van rijstroken vanaf Dalfsen afgesloten, maar dit veroorzaakt geen verkeershinder.