Man (83) en vrouw (80) uit Den Haag gewond bij ongeval Slagenweg; brandweer knipt deur uit auto

Ommen – Een man en een vrouw uit Den Haag zijn vanmorgen gewond geraakt bij ongeval in Ommen. Het ongeval gebeurde rond half elf op de kruising van de Coevorderweg en Slagenweg. Een bestelbus reed op het doorgaande gedeelte van de Coevorderweg in de richting van de Slagenweg. Bij de kruising waar zijn weg overgaat in de Slagenweg – en de Coevorderweg afbuigt – botste de bus tegen een personenauto.

De bestuurder van deze personenauto reed op de Coevorderweg, en wilde zijn weg bij de kruising vervolgen in de richting waar de bus vandaan kwam. De op de voorrangsweg rijdende bus werd klaarblijkelijk over het hoofd gezien. De bestuurder van de bus kon de auto niet ontwijken. Door de klap tolde de auto om, en kwam met nog redelijk wat kracht tot stilstand tegen een handwegwijzer paal.

Meerdere voorbijgangers stopten om hulp te verlenen, en seinden de hulpdiensten in. De 80-jarige vrouwelijke bijrijder van de personenauto kon met behulp van de hulpdiensten zelf uitstappen. Voor de 83-jarige bestuurder moest wat meer moeite worden gedaan. De deur aan de bestuurderszijde kon niet meer worden geopend, en moest door de brandweer uit het voertuig worden geknipt.

De man kon daarna met hulp en alle voorzichtigheid uitstappen, en plaatsnemen op een brancard. Beide inzittenden zijn uiteindelijk per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De 30-jarige man uit Hardenberg die de bus bestuurde kwam met de schrik vrij.

De verkeershinder op het kruispunt was uiteindelijk minimaal. Berger Autax heeft beide zwaar beschadigde voertuigen afgevoerd.