Lichte brandwonden bij forse garagebrand aan Violenstraat

Ommen – Een man is vanmiddag licht gewond geraakt bij een garagebrand aan de Violenstraat. De brand werd rond twintig voor vier ontdekt, toen kleinkinderen van de gewond geraakte man het vuur opmerkten. Bij een tevergeefs ondernomen bluspoging liep de man oppervlakkige brandwonden op aan zijn armen, en ademde hij rook in. De brandweer koelde de brandwonden, waarna de man uiteindelijk voor verdere controle per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg is vervoerd.

De brandweer -die aanvankelijk in grote getalen werd opgeroepen- wist het vuur uiteindelijk snel te bedwingen. De buurvrouw van de aaneengesloten garage bleef scherp, en hield alle deuren van hun garage gesloten. De schade bleef aan deze kant mede daardoor voor zover bekend beperkt tot rook- en waterschade. De garage waar de brand begon is zwaar beschadigd geraakt, waaronder ook een brommer en twee crossers die daar stonden gestald.

Hoe de brand heeft kunnen beginnen is nog onbekend. Volgens buren zou de man bezig zijn geweest met het koken van hars, en is dat op een onbewaakt moment verkeerd gegaan. Maar de hulpdiensten konden dit vanmiddag nog niet bevestigen.