Land Rover botst tegen elektrische Peugeot, bestuurster gewond

Ommen – De bestuurster van een personenauto is vanmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Lemelerweg (N347) tussen Ommen en Lemele. Het ging rond één uur mis, op de kruising met de Barkeweg. De bestuurder van een Land Rover reedt vanuit laatstgenoemde de weg op, en zag daarbij schijnbaar een van Ommen komende Peugeot over het hoofd.

De terreinwagen raakte de Peugeot vol op de linker achterdeur, waarna deze wagen om tolde naar de midden geleider. De Land Rover rolde door, en kwam aan de overkant in de berm terecht. De klap was zo hard dat het buitenste laagje van de geraakte deur achterbleef in de koeienvanger van de Land Rover.

Voorbijgangers stopten en verleenden hulp, net als mensen die op het plein van de nabijgelegen basisschool de klap hoorden. De net vier maanden oude elektrische Peugeot had ondertussen zelf al de hulpdiensten ingeseind. De vrouwelijke bestuurder van de Peugeot raakte gewond, en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Haar bijrijder werd ook gecontroleerd, en kon als passagier mee naar het ziekenhuis.

De bestuurder van de Land Rover bleef ongedeerd, en de Defender liep ook weinig sporen op. Met een goed gemikte trap kwam het paneel los, en kon de bestuurder zijn weg vervolgen. De Peugeot e-2008 is door bergingsbedrijf Autax opgetakeld, en neergezet bij het autobedrijf waar deze van in gebruik was.