Jongeman gewond na harde klap tegen boom in Dalmsholte

Dalmsholte – Een jongeman is aan het einde van de ochtend gewond geraakt bij een ongeval op de Dalmsholterdijk in Dalmsholte. Het ging kort na half twaalf mis toen de automobilist vanaf de parallelweg van de Deventerweg (N348) linksaf de Damsholterdijk op reed in de richting van Lemele. In de bocht werd de controle over de Volkswagen Golf verloren, waarna deze in een slip raakte.

De controle kon niet weer worden teruggewonnen, en de auto kwam met de bestuurdersdeur tot stilstand tegen een boom aan de rechterkant van de weg. Omstanders verleenden eerste hulp en seinden de hulpdiensten in. Zo kwam er hulp van de nabijgelegen manege De Marshoeve, en kwam een automobilist die op de N348 het ongeval zag gebeuren zich melden.

Politie, ambulance en de brandweer van Lemelerveld kwamen met spoed ter plaatse. De klap was zo hard dat de boom een flink eind de linkerzijde van de 21 jaar oude hatchback binnendrong, en de bestuurder vast zat. De brandweer moest de jongeman uit zijn benarde positie bevrijden. Dat kon gelukkig zonder al te veel moeite met een rugplank gebeuren via de passagiersdeur.

De man is ter plekke behandeld door ambulancepersoneel, en vervolgens naar een ziekenhuis in de regio afgevoerd voor verdere controles. Bergingsbedrijf Autax heeft de verwoeste Golf weer op de weg gezet, en deze afgevoerd. De resten van de zijruiten kwamen terecht in het naastgelegen weiland, waar op dat moment geen dieren liepen. De weg was tijdens de hulpverlening afgesloten.