Jongeman gewond na frontale botsing tegen boom in Eerde

Eerde – Een automobilist is vanavond gewond geraakt in Eerde nadat hij frontaal tegen een boom botste. Dat gebeurde op de Hammerweg (N341) ter hoogte van het kasteel Eerde; bij de Kasteellaan. De jongeman reed in de richting van Den Ham, en kwam rond twintig voor acht door nog onduidelijke oorzaak rechts naast de weg. Daar botste de Volksgwagen Golf frontaal op een dikke eik.

Voorbijgangers stopten en verleenden eerste hulp. Door de klap tegen de boom kwam de motor met brandschot en al het interieur binnen gedrongen. Met als gevolg dat de bestuurder vast kwam te zitten. De brandweer van Den Ham moest het slachtoffer uit zijn benarde positie bevrijden. Daarvoor werden de deuren en de tussenstijl aan de bestuurderskant met hydraulisch redgereedschap verwijderd.

De bestuurder kon vervolgens met een rugplank, voldoende menskracht, en met alle voorzichtigheid succesvol uit de auto worden geholpen. Het slachtoffer is kort daarop met spoed per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De man heeft vermoedelijk letsel opgelopen aan zijn onderbenen; zijn schoenen bleven achter bij de pedalen.

Tijdens de hulpverlening waren de weg en de fietspaden tussen Ommen en Den Ham afgesloten voor al het verkeer. Tijdens de nasleep werd één rijbaan opengesteld, zodat verkeer om en om kon passeren.

Na overleg te hebben gepleegd hebben forensisch onderzoekers van de verkeersongevallen analyse van de politie, onderzoek gedaan naar de omstandigheden en oorzaak van het ongeval. De verwoeste auto is daarna afgevoerd door bergingsbedrijf Autax.