Man (20) uit Friesland ernstig gewond bij raadselachtig ongeval Slagenweg

Ommen – Een jonge man is gisteravond ernstig gewond aangetroffen op bedrijventerrein De Strangen in Ommen. De gewonde man werd kort voor half acht opgemerkt door een passerende automobilist. Die zag de man in de berm liggen bij de kruising van de Jeroen Boschstraat en de Slagenweg. Hij verleende hulp en seinde de hulpdiensten in.

Voordat de hulpdiensten konden arriveren kwamen meer mensen opdagen; welke zich volgens de melder dreigend opstelden. Nabij de man lag een crossmotor, maar die is voordat de hulpdiensten arriveerden in het tumult door iemand weggenomen van de plaats van het ongeval. Hoewel het voor de hand ligt dat het slachtoffer met de motor is gecrasht, is het volgens politiewoordvoerder Henk Kremer vooralsnog niet duidelijk wie er op de motor heeft gereden dan wel heeft bestuurd.

Behalve de politie kwamen twee ambulances met spoed ter plaatse, en ook het mobiel medisch team van het UMCG ging per traumahelikopter onderweg. Het slachtoffer had in elk geval een hoofdwond; volgens de melder droeg het slachtoffer geen helm. De traumahelikopter is uiteindelijk onderweg omgedraaid. Het slachtoffer, een 20-jarige man uit de Friese gemeente Ooststellingwerf, is met spoed per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd.

De motorfiets reed in noordelijke richting op de Veldkampweg, parallel aan het Aldi DC, en lijkt aan het einde de haakse bocht naar links volledig te hebben gemist. In de berm tussen de Veldkampweg en de Slagenweg is een spoor te zien. De man werd aan de andere kant van de Slagenweg -zo’n twintig meter van de bocht- nabij de inrit van de Jeroen Boschstraat aangetroffen.

Waar de motorfiets na het ongeval was gebleven was in eerste instantie nog onduidelijk. Uiteindelijk is de motor later aangetroffen bij een woning, en in beslag genomen voor technisch onderzoek. De politie heeft de situatie op de plaats van het ongeluk vastgelegd, maar verder forensisch onderzoek is er niet gedaan.

Vanzelfsprekend is de politie wel aan het uitzoeken wat er precies heeft plaatsgevonden en wie daarbij betrokken zijn. “We doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval maar er zijn nog veel onduidelijkheden”, reageert Kremer. De politie kan of wil nog niet delen of de motorfiets en/of de bestuurder überhaupt op de openbare weg mochten rijden. “Nadere details kunnen we op dit moment nog niet geven omdat we de zaak aan het onderzoeken zijn.”

Bijgewerkt op 7 november