Jeugdige BMX’er gewond na aanrijding met auto op Lemelerweg

Ommen – Bij een ongeval op de Lemelerweg (N347) vanavond is een jeugdige fietser gewond geraakt. De aanrijding gebeurde rond half acht, net ten zuiden van de rotonde waar de weg kruist met de Hammerweg (N341). De jongeman fietste volgens ooggetuigen over het naastliggende fietspad richting de rotonde, toen hij zo’n honderd meter voor de rotonde de weg overstak.

Daarbij werd een auto die vanaf de rotonde kwam waarschijnlijk over het hoofd gezien. De jongen werd geschept door deze auto, en kwam in de berm terecht. De fiets eindigde aan de andere kant van de weg. Voorbijgangers en omwonenden verleenden direct eerste hulp. Een burgerhulpverlener stabiliseerde onder andere de nek van de jongen.

Nadat de hulpdiensten met spoed ter plaatse kwamen namen zij de zorgen over. De jongen woont enkele honderden meters verderop, en de politie haalde ondertussen de moeder van de jongen op. De jongen meldde onder andere rugpijn, en had ook enkele oppervlakkige verwondingen.

Na te zijn geïmmobiliseerd is hij met een schepbrancard naar een brancard gedragen. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg. De jongen was wel aanspreekbaar, maar over wat de eventuele verwondingen zijn is vooralsnog weinig duidelijk.

De schade aan de auto laat zien dat de klap flink moet zijn geweest. In de A-stijl en dak zitten flinke deuken, en in de voorruit zit een flinke ster. Ook brak de bestuurdersspiegel af, en ontstond er schade op de bumper. De bestuurster van de auto bleef fysiek ongedeerd, maar is uiteraard flink geschrokken.

De afrit van de rotonde richting Lemele werd tijdens de nasleep van het ongeval afgesloten, verkeer uit die richting kon wel door rijden. Een verkeersspecialist van de politie heeft de situatie vastgelegd. Er wordt onderzocht wat er zich nu exact heeft voorgedaan.