Hoogevener (24) aangehouden bij ongeval op Balkerweg na positieve speekseltest

Ommen – Een 24-jarige man uit Hoogeveen is gisteravond door de politie aangehouden nadat hij betrokken was bij een ongeval op de Balkerweg tussen Witharen en Ommen. Dat ongeval gebeurde kort na het avonduur op het stuk weg tussen de kruising met De Haar en de Wethouder Petterweg. Een automobilist reed daar in de richting van Ommen, toen hij volgens eigen zeggen met hoge snelheid en ‘veel geweld’ werd ingehaald door de uit Hoogeveen afkomstige automobilist.

De eerste automobilist vond dit onnodig, en seinde met zijn groot licht om dit kenbaar te maken. Volgens deze man remde de andere automobilist daarop flink af. Er ging zoveel snelheid uit dat hij besloot de Hoogevener maar voorbij te gaan. De ingehaalde automobilist verklaarde dat de bestuurder op dat moment plots naar links stuurde; en beide Suzuki’s met elkaar in aanraking kwamen.

Volgens de automobilist ging de auto van de Hoogevener bijna op zijn kant, maar kwam deze uiteindelijk weer op vier wielen terecht. De auto’s konden beide tot stilstand komen in de berm, en alle betrokkenen bleven ongedeerd. Volgens de ingehaalde automobilist stopte al snel een andere auto, waar de bestuurder van aangaf kort daarvoor door dezelfde gele auto te zijn ingehaald.

Zoals gebruikelijk is bij ieder ongeval werd bij beide bestuurders een blaastest afgenomen. Beiden bliezen een ‘P’, en waren dus niet onder invloed van alcohol. Bij de Hoogevener zagen de agenten aanleiding om ook een speekseltest af te nemen. Deze sloeg positief aan, waarop de Hoogevener is aangehouden voor rijden onder invloed.

De test geeft net als een blaasapparaat voor alcohol alleen maar aan dat er zich bepaalde stoffen in het lichaam bevinden, maar niet de daadwerkelijke hoeveelheid. Aanvullend bloedonderzoek zal uit moeten wijzen welke stoffen en in welke mate de bestuurder in zijn bloed had. “Dan pas kan er bepaald worden of iemand zich wel of niet binnen de strafbare grens bevond”, verklaard politiewoordvoerder Henk Kremer.

Beide auto’s liepen forse schade op. De gele Alto zal waarschijnlijk economisch total loss zijn. Maar ook de SX4 S-Cross van de ingehaalde automobilist raakte flink beschadigd. Beide auto’s zijn door bergingsbedrijf Autax afgevoerd, die de bestuurder van de SX4 ook een lift gaf. De passagier uit de Alto is met een sixpack bier in zijn handen lopend vertrokken in de richting van Witharen.