Hoekwoning in Dalfsen onbewoonbaar na fikse brand

Dalfsen – Een hoekwoning aan de Henri Dunantstraat in Dalfsen is vanavond zwaar beschadigd geraakt bij een brand. De brand werd rond half tien vanavond ontdekt, en begon in een hoekkamer op de eerste verdieping van de woning. Met een tuinslang van de buren werd tevergeefs een bluspoging ondernomen. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plekke, waaronder ook vanuit Ommen.

In ieder geval de betreffende kamer is volledig uitgebrand, maar ook in de rest van de woning zal forse schade zijn. De bewoners – een man en vrouw – waren thuis. De man is door ambulancepersoneel gecontroleerd op eventuele rookinhalatie, maar vervoer naar een ziekenhuis bleek niet nodig. Drie katten die in de woning waren konden ook veilig naar buiten worden gehaald.

Een klein uur na de eerste melding werd het sein brandmeester gegeven. Voor de zekerheid heeft de brandweer met een hoogwerker de zonnecollectoren op het dak gecontroleerd. Maar hieraan bleek op het oog geen schade te zijn ontstaan die effect heeft voor de omgeving.

De politie had kortstondig wat extra interesse, nadat op de ramen en de wanden van de bewuste kamer reflecterende folie werd aangetroffen. Maar na een kort onderzoek kon worden vastgesteld dat op het moment van het uitbreken van de brand geen illegale activiteiten plaatsvonden. Verder onderzoek wordt door de politie nu dan ook niet gedaan.

De woning is voorlopig onbewoonbaar, en de Stichting Salvage zal voor de verdere opvang van de bewoners en hun huisdieren zorgen.