Hennepkwekerij met 529 hennepplanten opgerold aan Merelstraat, bewoner aangehouden

Ommen – De politie heeft vandaag een hennepkwekerij opgerold aan de Merelstraat. Er stonden 529 hennepplanten verspreid in de woning. De bewoner van de woning is aangehouden op verdenking van het overtreden van de opiumwetgeving, en zal door de politie worden gehoord. De hennepkwekerij is door een speciaal team ontmanteld en vernietigd.

Foto: www.instagram.com/wijkagent_ommen

De politie waarschuwt dat het kweken van hennep geen onschuldige hobby is. “Het telen van deze plant is een misdrijf en dus strafbaar. Het brengt tevens meerdere risico’s met zich mee zoals brandgevaar, ontploffingsgevaar en gezondheid”, schrijft wijkagent Thijs Abbink op Instagram. De oproep is dan ook om bij vermoedens van een kwekerij altijd melding te doen.

Foto: www.instagram.com/wijkagent_ommen

Een hennepkwekerij kan worden herkend aan condensvorming op de ramen, zoemende of brommende geluiden, afgeplakte ramen, gordijnen die nooit opengaan, stankoverlast in de vorm van henneplucht, bouwwerkzaamheden en sjouwactiviteiten op vreemde tijden, stroomstoringen op het elektriciteitsnet, bewakingscamera’s of extra ontluchtingspijpen in het dak.

Ook bij twijfel is het devies melding te maken. “Ook bij twijfel, meldt het altijd. Want een klein signaal kan al duiden op criminaliteit.” Dat kan heel laagdrempelig via 0900-8844 of volledig anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Dat staat los van de politie, en meldingen die er binnenkomen zijn voor agenten nooit terug te herleiden naar een melder. Bij een heterdaadsituatie kan vanzelfsprekend ook 112 gebeld worden.