Harley-Davidson maakt flinke klapper tegen auto op Stationsweg

Ommen – Een Harley-Davidson motorfiets is vanmorgen hard in botsing gekomen met een auto op de Stationsweg in Ommen. Dat gebeurde rond half twaalf, ter hoogte van het Tamoil tankstation toen het verkeer daar stilstond voor de gesloten spoorwegovergang iets verderop.

De bestuurder van de personenauto met daarachter een aanhanger wilde vanaf een doodlopende aftakking van de Stationsweg, tussen het tankstation en hotel Paping, de doorgaande weg oprijden in de richting van Ommen. Andere automobilisten hadden bij die uitrit daar de ruimte voor gelaten.

Volgens getuigen keek de automobilist zorgvuldig, maar juist op het moment dat werd besloten om op te trekken dook de motorfiets op. Die motorrijder was de rij voor de gesloten overgang wachtende auto’s aan het passeren. Een meterslang remspoor laat zien dat de motorrijder probeerde een aanrijding te voorkomen.

De motorfiets botste op de linker voorhoek van de auto, waarna de motorrijder op het naastgelegen fietspad terecht kwam. Omstanders ontfermden zich direct over de man, in afwachting van de hulpdiensten. De man had veel pijn, en werd met alle voorzichtigheid de brancard op geholpen.

Na uitgebreid gecontroleerd te zijn in de ambulance bleek vervoer na het ziekenhuis niet nodig. Het ambulancepersoneel ondersteunde de man naar de winkel van Telefoon Reparatie Ommen, waar de man werd opgevangen. De jongeman die de auto bestuurde kwam met de schrik vrij.

Niet alleen de motorfiets, maar ook de auto liep forse schade op bij de aanrijding. Niet gek gezien de motorfiets rond de 350 kilogram weegt. Met vereende krachten werd de auto van de weg gedrukt, waarna berger Autax met behulp van de politie de bijna 18 jaar oude Harley-Davidson Tour Road King Classic met de kraan de bergingswagen op takelde.

Tijdens de nasleep van het ongeval was het doorgaande gedeelte van de Stationsweg tijdelijk afgesloten. Begeleid door omstanders en politie wisten de andere weggebruikers te passeren via een naastgelegen fietspad en over het parkeerterrein van Paping en het tankstation. Toch ontstond op de drukke weg wel flink verkeershinder, met als gevolg files in beide rijrichtingen.