Hardenberger (36) omgekomen bij heftig ongeval op N36 bij Beerze

Beerze – Bij het ernstige ongeluk op de N36 bij Beerze gistermiddag is een persoon om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde rond de klok van één uur net ten noorden van de Vechtbrug. Bij het ongeluk raakten een personenauto, een bestelbus en een tankwagen betrokken. De personenauto en de bestelbus reden in de richting van de Witte Paal, en de vrachtwagen kwam vanuit die richting. De personenauto en het busje zijn beide in aanrijding gekomen met de vrachtwagen. Hoe dit kon gebeuren wordt onderzocht door de politie. Na het ongeluk kwamen de hulpdiensten, waaronder meerdere ambulances, met spoed ter plaatse.

De personenauto werd op het oog relatief licht geschampt door de vrachtwagen, en verloor de band van één van de wielen. Het voertuig belandde daarna verderop in de westelijke sloot. Deze elektrische Tesla stond volgens de politie na het ongeluk nog onder spanning, maar de bestuurder kon veilig uit het voertuig komen. Hij is gecontroleerd door ambulancepersoneel maar bleef ongedeerd. De man werd door de politie meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen.

De bestelbus kwam vrijwel frontaal in botsing met de vrachtwagen. De vrachtwagencombinatie kwam na de aanrijding in de oostelijke berm terecht, en de bestelbus nagenoeg op de kop onderin de sloot aan die kant van de weg. De niet geladen tankwagen kantelde, en kwam tot stilstand op het begin van een vangrail. Voor de 36-jarige bestuurder van de bestelbus, een man uit Hardenberg, kwam alle hulp te laat. Hij overleed op de plaats van het ongeval. Nadat de politie de identiteit had vastgesteld en de naasten had ingelicht kon de Politie Overijssel het trieste bericht vanmorgen bekend maken. De vrachtwagenchauffeur, een 22-jarige man uit het Friese Waadhoeke, is ter controle per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.

De ravage na de aanrijding was enorm, het wegdek werd bezaaid met brokstukken en glas splinters. Ook raakte een deel van het wegdek beschadigd. De politie sloot de N36 tussen Mariënberg en de aansluiting met de N34 bij de Witte Paal na het ongeval in beide richtingen af. De verkeersongevallenanalyse van de politie kwam met spoed ter plaatse en deed uitgebreid onderzoek op de plaats van het ongeval. Bergingsbedrijven hebben de wrakken geborgen. Zij zorgden ook dat de nog geen jaar oude Tesla Model 3 Long Range veilig werd afgevoerd.

Het verkeer vanaf Mariënberg dat vast kwam te staan achter het ongeluk is weggeleid door Rijkswaterstaat. De wegafsluiting duurde uit eindelijk tot na acht uur ’s avonds, wat in de avondspits voor extra drukte op de omliggende wegen zorgde.