Grote uitslaande brand verwoest schuur in Lemele

Lemele – De dag was bijna voorbij, maar het noodlot sloeg gisteravond toch nog toe in Lemele. Kort na half twaalf werd brand ontdekt in een schuur bij een erf aan de Lemelerweg, dit vlak bij de kruising met de Alferinksteeg en de Ă–ldersweg. Een bewoner ontdekte de brand. Hij zag rook vanuit zijn schuur komen, en ontdekte dat een daarin geparkeerde camper in brand stond. Hij vertelde dat deze aan de lader stond, maar of dit de oorzaak is, en of de brand ook daadwerkelijk bij de camper begonnen is, is nog onduidelijk.

Het rieten dak van de naastgelegen woonboerderij werd natgehouden door de brandweer.

De brandweer werd ingeschakeld, en samen met buren werd een bluspoging ondernomen met een brandblusser; ook werd een tuinslang ingezet. Aanvankelijk was er enkel dikke rook te zien die zich uit het dak naar buiten werkte, maar nog voordat de eerste brandweerwagen arriveerde sloeg het vuur al meters hoog uit het dak. De brandweer begon direct met blussen en schaalde op, maar er was geen redden meer aan.

In de buurt werd even gevreesd dat er mogelijk paarden in de schuur zouden staan, maar al snel bleek dit niet het geval. Deze stonden veilig in de tegenovergelegen schuur. Voordat de brandweer de naastgelegen riet gedekte woonboerderij -die amper tien meter van de schuur staat- nat kon houden werd daarvoor een beregeningsinstallatie ingezet.

Naast de camper lag in de schuur een grote hoeveelheid vlas. Van alle kanten en met behulp van een hoogwerker is het vuur onder controle gebracht. Na de deuren open te hebben gebroken is de uitgebrande en door hitte vervormde camper met een trekker naar buiten getrokken. Een mobiele kraan is ingezet om het een en ander uit elkaar te trekken, en de nodige sloopwerkzaamheden te verrichten.

Korter dan een maand geleden ging nog geen kilometer verderop aan dezelfde weg een woonboerderij in vlammen op.