Gewonden en busje op kant na forse crash in Arriën

Arriën – In het buurtschap Arriën zijn vanochtend een bestelbusje en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval vond kort voor half tien plaats op de kruising van de Schapendijk en de Dwarsweg. Voor zover duidelijk reed een zwarte personenauto op de Schapendijk richting de N36 toen op de kruising met de Dwarsweg een witte bestelbus vanaf links kwam.

De auto botste tegen de bestelbus, die daarna tolde, kantelde, en een lantaarnpaal en klein boompje velde.  Het lijkt erop dat er sprake is geweest van een voorrangsfout. De Verkeersongevallenanalyse dienst van de politie doet onderzoek naar het ongeval. De brandweer heeft de mannelijke bestuurder van de bestelbus bevrijd door de voorruit van de bus deels te verwijderen.

Na kort ter plaatse te zijn behandeld is hij per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. De bestuurster van de zwarte personenauto is later ook per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Beide voertuigen zijn fors beschadigd geraakt, en zullen door een bergingsbedrijf worden afgevoerd.