Gewonde mountainbiker met shovel uit bosgebied Landgoed Junne geholpen

Ommen – Een mountainbiker is rond het avonduur gewond geraakt in een bosgebied op het Landgoed Junne. De man ging kort voor zes uur met zijn tweewieler onderuit in een scherpe bocht in het fietspad Junnerbaan. Hij vertelde aan de hulpdiensten zich te hebben verkeken op de scherpte van de bocht. De man belde zelf het alarmnummer 112.

Via de systemen van de meldkamer werd getracht te peilen waar het slachtoffer zich precies bevond, maar dat ging door (vermoedelijk) een gebrek aan bereik niet helemaal van het leien dakje.

De hulpdiensten werden vanaf de Nieuwe Hammerweg de doodlopende Junnerbaan opgestuurd, maar een exacte locatie was echter nog niet bekend. Bij een boerderij aan het einde van de weg werd door een agent een fiets geleend. Hij ging het fietspad in het vervolg van de Junnerbaan op, en had het slachtoffer al snel gevonden. Maar door een met palen gecreƫerde versmalling bij de veeroosters aan de rand van het bosgebied was het voor de voertuigen van de hulpdiensten niet mogelijk om bij het slachtoffer te komen.

Gelukkig kon de bewoner van de boerderij waar de fiets werd geleend opnieuw hulp bieden. Op de palletvorken van een kleine shovel werd een pallet gelegd. Daarop nam het ambulancepersoneel plaats, samen met de nodige uitrusting en een schepbrancard. De behulpzame man bracht de hulpverleners met de shovel naar de gewonde fietser. Die circa 425 meter verderop midden op het fietspad lag.

De fietser had veel pijn rond zijn linker bovenbeen en heup. Na pijnstilling toegediend te hebben gekregen is hij met de schepbrancard de pallet opgetild. Samen met het ambulancepersoneel werd hij voorzichtig teruggereden naar de ambulance. Daar werd hij over getild op een normale brancard. De man is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd. Daar zal moeten blijken wat het letsel is, en of er bijvoorbeeld breuken zijn.

De recent nieuw gekochte Cube mountainbike lijkt op het oog niet al te veel schade te hebben opgelopen. De fiets kon door een agent terug worden gefietst, en is veilig gestald bij de boerderij.