Gewonde bij ongeval op Vilsterseweg, auto ondersteboven in sloot

Vilsteren – Twee auto’s zijn aan het begin van de middag over de kop gerold bij een ongeval net buiten Vilsteren, aan de kant van Ommen. Beide voertuigen kwamen rond 13:00 op de Vilsterseweg met elkaar in botsing. Een kleine grijze auto die in de richting van Vilsteren reed botste op het linker achterwiel van een tegemoetkomende auto. De grijze Suzuki eindigde na de botsing ondersteboven in een droogstaande sloot aan de zuidelijke zijde van de weg. De rode Ford rolde ook over de kop, maar kwam op alle vier wielen tot stilstand op de weg; zij het dat één van de wielen apart in de weide belandde.

De mannelijke bestuurder van de Suzuki -een leenauto- werd kort gecontroleerd door ambulancepersoneel maar liep geen letsel op. De drie inzittenden van de Ford werden één voor één met bijstand van de brandweer uit het voertuig geholpen. Al deze inzittenden werden gecontroleerd in de drie ter plaatse gekomen ambulances. Alleen de vrouw die achterin de auto zat is per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De man en vrouw die voorin zaten hoefden niet naar een ziekenhuis te worden vervoerd, maar zullen de koprol morgen ongetwijfeld voelen.

De Verkeersongevallenanalyse dienst van de politie heeft op de plaats van het ongeval onderzoek gedaan om de exacte oorzaak vast te stellen. Beide voertuigen liepen forse schade op, en zullen door een bergingsbedrijf worden afgevoerd. In het weiland waarnaast de Suzuki terecht kwam werd een extra stroomdraad gespannen zodat de nieuwsgierige koeien op afstand bleven, dit om te voorkomen dat ze bijvoorbeeld de brokstukken gingen opeten, of met de poten op brokstukken terecht zouden komen.

De Vilsterseweg was tijdens de hulpverlening en het daaropvolgende onderzoek afgesloten voor alle auto’s. Fietsers en motoren konden het ongeval passeren via het naastgelegen fietspad.