Geen treinverkeer door brand naast spoor in Beerze

Beerze – In een bosperceel tussen de Beerzerweg, de N36, de Zwarteweg en de spoorlijn Ommen-Mariënberg is vanmiddag rond kwart voor twee een bosbrand ontdekt door een wandelaar. De brand is lastig te bereiken voor de brandweer. Daarom kon de brandweer niet anders dan vanaf een zandpad aan de Knolsdijk de brandslangen over het spoor te leggen. Met als gevolg dat het treinverkeer tussen Ommen en Mariënberg stil werd gelegd door de verkeersleiding van ProRail. Ook het wegverkeer ondervond de nodige overlast, de Beerzerweg werd afgesloten. Het verkeer wat vanaf de N36 kwam werd omgeleid door de politie.

Foto: Brandweer Ommen-Hardenberg

Brandweerkorpsen uit Hardenberg en Ommen rukten uit en kregen bijstand van de brandweer uit Dalfsen, Hattem, Zuidwolde, Nijverdal en Holten. Ook het bosbrand voertuig van de brandweer Ommen werd ingezet.

Kort na half vijf melde de veiligheidsregio dat de natuurbrand onder controle was. De ‘handcrew’ van de brandweer en enkele brandweerwagens hebben daarna de brand nageblust. De slangen over het spoor werden opgeruimd en rond 17:20 gaf de verkeersleiding van ProRail het spoor weer vrij wanneer Arriva de treindienst weer opstartte.

Het bosbrand voertuig van de brandweer Ommen werd ook ingezet. Foto: Brandweer Ommen-Hardenberg

Grofweg duizend vierkante meter ging verloren bij de brand. Hoe de brand kon ontstaan is nog niet duidelijk. De politie doet zoals gebruikelijk onderzoek maar gaat niet van uit van brandstichting. Mogelijk is de brand ontstaan door een vonkende voorbijrijdende trein, maar dit zal nagenoeg zeker niet kunnen worden herleid.

Camping De Beerze Bulten

Camping de Beerze Bulten ligt op enkele honderden meters vanaf de plek van de brand. Er zijn vanmiddag ongeveer 1.500 gasten op de camping. Er is op de camping behalve wat rooklucht geen overlast. Gerrit-Jan Hagedoorn, eigenaar van de camping, verteld dat gasten al snel vroegen wat er aan de hand was. Via hun contact systeem heeft de camping naar alle gasten een bericht gestuurd. Een ontruiming van de camping was niet nodig.