Gasleiding geraakt bij zoektocht naar riool in voortuin Klaproosstraat

Ommen – Bij graafwerkzaamheden in de voortuin van een woning aan de Klaproosstraat is vanmiddag een gasleiding geraakt. Een medewerker van rioolfirma Riool Reinigings Service was rond kwart over vier op zoek naar een rioolbuis, maar raakte een gasleiding. Volgens hem ging het om een ‘normale’ PVC-buis zonder markeringen, waardoor deze niet te onderscheiden zou zijn geweest van een rioolbuis.

De brandweer van Ommen werd ingeseind en rukte uit naar de straat. Na een kort onderzoek werd vastgesteld dat er inderdaad een uitstroom van gas was. De welbekende gaslucht was dan ook flink te ruiken in de straat. De brandweer heeft de situatie veiliggesteld en de netbeheerder Enexis ingeschakeld om de leiding te herstellen. De bewoners -die thuis waren- van andere woningen in hetzelfde woonblok zijn door de brandweer gewaarschuwd over het lek.

In afwachting van de netbeheerder heeft de brandweer een deel van de straat, vanaf de kruising met de Sogenbosstraat/Haarsweg, afgesloten. Behalve dat een aantal bewoners moesten omlopen was er geen hinder.